Virksomhedssalg

Virksomhedssalg eller køb? Hvordan gør jeg? Hvordan sikrer jeg mig? Hvad med finansiering? Hvad koster processen?

M&A = Merger & Acquisition = Køb og salg af virksomheder (frit oversat).

Nogle ynder, at gøre M&A langt mere kompliceret, end det er, at købe eller sælge en virksomhed på fornuftig og sikker vis. Mange mægleraftaler yder langt fra sælger juridisk tryghed, og ofte er omkostningerne uigennemskuelige, ukendte eller i værste fald alt for høje. Man kan hurtigt købe katten i sækken. Derfor er klar og tydelig information om processen vigtig. Det er trods alt de færreste, der skal sælge deres livsværk mere end en gang.

Det første skridt – den uforpligtende samtale med Lucas & Partnere
Vi bruger den tid, der skal til, ved det indledende og uforpligtende møde. Vi lytter mere end vi taler; det er jo dig, der kender din virksomhed bedst! Til mødet har vi medbragt en vurdering af din virksomhed, hvis udgangspunkt dog alene er offentligt tilgængelige informationer. Under dialogen danner vi os et godt indtryk af dig, din virksomhed, medarbejdere mv., og du får en helt ærlig vurdering af de muligheder, vi ser for et succesrigt virksomhedssalg.

Underskriv aldrig med en mægler ved første møde!
Vi har ingen interesse i, at du underskriver en mandataftale ved første møde og måske råder vi dig endda til, at vendte med dit virksomhedssalg, til virksomheden er gjort mere klar til salg. Vores råd og anbefalinger koster ikke noget. Ikke mindst er det vigtigt, at der er ærlighed i processen, lige som vi skal have en god kemi mellem os. Du skal have tid og lejlighed til i fred og ro, at tænke dig om en ekstra gang.

Det kan også være, at vi ikke kan løfte opgaven for dig, hvilket der kan være mange grunde til.

Det næste skridt – Lucas & Partnere værdi-indikation
Synes du, at vi skal gå videre, skal der udføres en værdi-indikation. Den udføres som en markedsværdiberegning m/ multipel, m/u likviditets-påvirkning, samt korrektioner og finansiering + korresponderende DCF metode.

Forudsætninger, konkurrenter, branche og marked spiller ind på værdi-indikationen, tillige med virksomhedens historie, økonomiske resultater og stabilitet, samt mange andre parametre.

Værdi-indikationen gennemgås på et møde med dig på en nem og forståelig måde. Den har en fast pris, den er til din fulde rådighed, og du er ikke bundet yderligere.

Det tredje skridt – Lucas & Partnere salgsmandataftale
Ønsker du, at indgå en salgsmandataftale, besøger vi dig igen, og du vil kende alle omkostninger på forhånd; der kommer ingen ubehagelige overraskelser. Dertil har du en række tilvalgsmuligheder, ligeledes med et kendt omkostningsniveau. Der er ingen grund til, at du betaler for ydelser, du enten selv har ressourcerne til, eller som du evt. ønsker, at dine andre rådgivere skal udføre. Du træffer dine valg under forløbet, og vi samarbejder i ønsket omfang med din advokat og revisor.

Undervejs kommer vi gennem alle aspekter af processen, som vi vil glæde os til, at fortælle dig mere om på vores første møde sammen.

Hvad koster det så?
Grundprincipperne er, at selve salgshonoraret er no cure, no pay, ligesom du ikke er tidsmæssigt bundet af salgsmandataftalen. Du får allerede på vores første møde mere information.

Når det bliver alvor og vi har en køber?
Vi repræsenterer kun dig og faciliterer hele forløbet for og med dig, i samarbejde med køber og dennes repræsentanter. Vi sørger for initiativ og momentum, og er til rådighed, når behovet er der. Vores arbejde for dig slutter først, når underskriften er sat på overdragelsesaftalen. Derefter er du altid velkommen ved efterfølgende spørgsmål, udregninger af earn out mv.

Står du overfor et virksomhedssalg, er du køber, fusionsmoden, investor, eller søger du kapital?
Hør mere om en værdianalyse, salgsmandataftale, købsmandataftale, investormandataftale eller en kapitalmandataftale – eller vil du bare aftale et møde?

Ring til Torben Kristensen på 28 10 85 45 eller skriv til tk@lucaspartnere.dk

PROWORKS ApS • Poppelvej 2, 2791 Dragør • Telefon +45/ 28 10 85 45 • tk@proworks.dk • CVR 26613817 •